Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
TURNO SMUČANJE

 

Lokacija

Venedigergruppe

Izhodišče

Hinterbichl, 1470 m

Skupna višinska razlika

I. dan:

vzpon 1500 m

II. dan:

vzpon 715 m
spust 2170 m

Čas vzpona

I. dan:

4 ure 30 minut

II. dan:

2 uri 30 minut

Čas smučanja

II. dan:

2 uri

Zahtevnost


ledeniško

 

Großvenediger(3666 m)

Opis:

Izhodišče ture je pri kamnolomu nad Hinterbichlom, v dolini Dorfertal. Z vzponom začnemo po cesti, ki se po dolini vzpenja proti koči Johannishütte. Do Gumpachkreuza je dolina kar ozka, nad njo pa strme stene, s katerih se ob odjugi, vsipajo številni plazovi. Na turo zato nikar prepozno! Nad kočo nadaljujemo v smeri SV, kjer se čez enakomerno vzpenjajoče pobočje povzpnemo do pod koče Defreggerhaus. Od tod do cilja prvega dne ni več daleč.
Z vzponom na Großvenediger nadaljujemo čez pobočje, SV nad kočo, kjer na višini 3100 m dosežemo prehod na ledenik. Prečkamo ga levo od skalnatega Rainerhorna, čez sedlo Rainertörl. Od tod čez zgornji del ledenika nadaljujemo do ozkega grebena, po katerem se na vrh odpravimo peš.
Sprva smučamo po smeri vzpona. Na vzhodni strani ledenika se usmerimo desno navzdol na široko pobočje. V spodnjem delu poiščemo najlepše prehode ter odsmučamo v dolino potoka Dorferbach. Čez izravnavo nadaljujemo do koče Johannishütte od katere se po smeri vzpona spustimo v dolino.

Galerija