Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
TURNO SMUČANJE

 

Lokacija

Gurktaler Alpen

Izhodišče

rudnik magnezita v dolini potoka Globatsch, 1447 m

Skupna višinska razlika

1070 m

Čas ture

3 ure 30 minut

Zahtevnost

 

Kamplnock(2101 m)in Rabenkofel(2059 m)

Opis:

Nad Radentheinom se tik pred Kaningom v levo odcepi cesta proti rudniku magnezita v dolini potoka Globatsch. Pri rudniku je razcep. Po glavni levi cesti je od tod naprej promet prepovedan, desna cesta pa se nadaljuje proti Eisentrattnu. Glede na to, da je slednja pozimi spremenjena v sankaško progo s turo začnemo kar na križišču ter se po njej povzpnemo do sedla Nöringsattel (1665 m). Od tod nadaljujemo v smeri markirane poti št. 194. Skozi redek gozd se povzpnemo na odprt svet. Po SV grebenu nadaljujemo proti vrhu.
Z vrha Kamplnocka po dolinici odsmučamo do gozda od koder se po smeri vzpona spustimo nazaj na sedlo Nöring. Ponovno se pripravimo na vzpon ter zagrizemo v zahodno pobočje Rabenkofla. Prehode iščemo po posekah, ki nas pripeljejo na široko vršno pobočje. Po njem se povzpnemo na vrh Rabenkofla.
Z vrha smučamo v smeri Thomannbauerhütte. Še pred kočo se držimo desnih travnikov, ki nas odložijo na cesti, ki pelje proti koči. Tu nas smerokaz povede čez cesto. Čez travnike se mimo krmišča spustimo do spodnje ceste po kateri se vrnemo nazaj na izhodišče.