Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
OZNAČENA POT

 

Lokacija

Berner Alpen

Izhodišče

vzhodni vhod na cesti Meiringen - Innertkirchen, 650 m

Čas ture

1 ura

Zahtevnost

 

Aareschlucht

Sprehod skozi sotesko reke Aare.

Opis:

V okolici kraja Meiringen si je vredno ogledati sotesko reke Aare. Soteska je dolga 1400 metrov, zato je njen obisk bolj kot ne turistično obarvan. Vanjo se sicer lahko podamo iz obeh strani, vendar izberemo kar vzhodni, zgornji vhod, na katerega naletimo ob glavni cesti Meiringen - Innertkirchen.
Z roba soteske se najprej spustimo v njeno dno. Tu je ob robu nadelana sprehajalna pot z informacijskimi tablami, ki opozarjajo na znamenitosti in posebnosti soteske. Visoka je sicer le nekaj manj kot 200 metrov, vendar zato nič manj zanimiva. Najbolj atraktivna je v zadnjem delu, kjer se zoža na vsega 1 meter. Pot nas odloži na zahodni strani soteske, kjer reka Aare zopet postane miren potoček. Obisk nam vzame slabo uro.
Nazaj na izhodišče se lahko vrnemo po gozdni poti, južno nad sotesko ali pa kar z vlakom, ki pelje skozi skalovje na drugi strani reke. Kakšnih 100 metrov za izhodom je, onstran mosta, železniška postaja. Z vlakom, ki vozi vsake pol ure, se vrnemo nazaj na drugo stran soteske.

Galerija