Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
OZNAČENA POT

 

Lokacija

Kamniško - Savinjske Alpe

Izhodišče

Grahovše, 800 m

Skupna višinska razlika

1050 m

Čas ture

4 ure

Zahtevnost

 

Tolsti vrh(1715 m)

Po lovski z Grahovš.

Opis:

S turo začnemo na parkirišču pri kamnolomu v Grahovšah. Nekaj deset metrov sledimo cesti nazaj proti Lomu, ko se odcepimo levo čez most. Skozi Grahovše se povzpnemo do zadnje hiše. Tik pred njo se usmerimo levo na kolovoz (markacija). Po gozdni cesti se povzpnemo do vrha smučišča in dalje skozi gozd do travnika. Na njegovem spodnjem delu sta lovska opazovalnica in staja, na zgornjem pa odcep poti, ki se usmeri desno v bukov gozd in se prav prijetno vije čez pobočje navzgor. Na robu travnika zopet stopimo na cesto. Nadaljujemo desno po njej, ovinek višje.
Tik pred vrhom travnika se desno nadaljuje steza. Odcep je kar malo skrit, nadaljevanje, po dobro uhojeni stezi, pa nedvoumno. Pot nas pripelje na razgleden Mali Turn, tik pod Kriško goro pa še do lovske koče. Na greben stopimo le nekaj malega proč od Koče na Kriški gori. Tu se priključimo poti proti Tolstemu vrhu, po kateri nadaljujemo z vzponom na vrh.
S Tolstega vrha sestopimo po južnem grebenu. Na prvem razcepu se usmerimo levo. Mimo planine Mala Poljana sestopimo do Doma pod Storžičem od koder se vrnemo nazaj na izhodišče.