Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
OZNAČENA POT

 

Lokacija

Lošinj

Izhodišče

Mali Lošinj, 10 m

Skupna višinska razlika

340 m

Čas ture

4 ure

Zahtevnost

 

Sv. Ivan(231 m)

Po plažah na jugu Lošinja.

Opis:

V turističnem uradu v Malem Lošinju lahko dobimo priročen zemljevid poti na južnem delu Lošinja. V njem si začrtamo poljubno dolg izlet po obalah tega dela otoka.
Z izletom začnemo v Malem Lošinju. Parkiramo lahko tik nad mestom, kjer je v bližini hotela Bellevue, večje parkirišče. Ob obali se sprehodimo do Velega Lošinja. V centu nadaljujemo po ulici, v smeri zaliva. Ko pridemo do cerkve, jo obidemo po desni. Na drugi strani ujamemo markacije, ki nas popeljejo na rob mesta. Pri kapelici se pot proti Sv. Ivanu odcepi desno navzgor. Prijetni stezi sledimo do dvesto metrov višje ležeče cerkvice. Tik pod vrhom je razcep, na katerem jo uberemo desno.
Od cerkve Sv. Ivana sprva sledimo cesti proti JV. Le nekaj deset metrov nižje se desno odcepi pot proti plaži Krivica. Od tod nadaljujemo desno. Večje rtiče pot seka po notranjosti, manjše obhodimo ob obali. Mimo več plaž se sprehodimo do Sunčane uvale. Tu se turisti namnožijo, zato nadaljujemo le še do zahodnega robu zaliva Čikat, kjer se desno odcepi cesta, ki nas pripelje naravnost na izhodišče.

Galerija