Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
OZNAČENA POT

 

Lokacija

Serra de Tramuntana

Izhodišče

Sant Elm, 9 m

Skupna višinska razlika

650 m

Čas ture

4 ure 30 minut

Zahtevnost

 

La Trapa

Po razgledišlih nad SZ obalo Majorke.

Opis:

Izhodišče te razgledne ture nad SZ obalo je na trgu Placa de Mossen Sebastia Grau v obmorskem mestecu Sant Elm. Z vzponom začnemo po cesti proti SV ter v zložnem vzponu skozi gozd nadaljujemo do razpotja pri Can Tomevi. Za nadaljevanje imamo tri možnosti. Najprej se usmerimo v levo ter po prečni stezi obiščemo razgledni stolp Torre Cala en Basset, na katerega lahko splezamo po rahlo previsnih stopnicah. Vrnemo se nazaj do razpotja. Obisk nam vzame slabo uro.
Za nadaljevanje ture proti La Trapi izberemo srednjo pot. Do ostankov samostana in kamnitih teras iz 19. stoletja nas pripelje razgledna, zmerno vzpenjajoča se pot. Nad La Trapo se vzpenja makadamska cesta proti sedelcu Col de ses Animes. Na ostrem ovinku v desno se v grmičevje odcepi stezica, po kateri čez širok plato nadaljujemo do razgledišča Mirador d'en Josep Sastre nad rtičem Fabioler.
Vrnemo se nazaj na cesto po kateri se čez preval spustimo do križišča pri Can Tomevi kjer zaključimo zanko. Po že znani poti se vrnemo na izhodišče.

Galerija