Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
OZNAČENA POT

 

Lokacija

zahodni del parka Puez - Odle

Izhodišče

spodnja postaja gondolske žičnice Col Reiser, 1550 m

Skupna višinska razlika

950 m

Čas ture

5 ur 45 minut

Zahtevnost

 

Seceda(2500 m)

Krožna pot po zahodnem delu parka Puez - Odle.

Opis:

S turo začnemo pri spodnji postaji gondolske žičnice Col Reiser, od koder se odpravimo po cesti, ki je speljana ob progi. Pot številka 1 nas čez travnike mimo jezera, pripelje do najstarejše koče v dolini, Rif. Firenze. Od tod se po poti številka 13 odpravimo v zatrep, tik pod steno, kjer nas smerokaz usmeri levo na pot 2b proti Secedi.
Ves čas se gibljemo po narodnem parku, ki ne skopari z razgledi in rastlinjem, ki je tu res raznoliko. Pot se nadaljuje čez planine, prečno proti zgornji postaji kabinske žičnice iz Ortiseja. Pred prihodom na Secedo se lahko po tlakovani poti povzpnemo na sedlo Forc. Pana, od tod pa po zgornji poti proti koči.
Sestopimo v smeri vzpona, vendar se kmalu odcepimo na spuščajočo pot številka 1, ki nas mimo jezercev pripelje nazaj do Rif. Firenze, od koder sestopimo nazaj v dolino.

Komentar k turi:

Tura je množično oblegana. Večina se poslužuje prevoza na Secedo z gondolo, zato je tu veliko turistov neplanincev. Miru na poti torej ni, vendar pa je tura zelo primerna za spoznavanje z okoliškimi hribi.

Galerija