Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
OZNAČENA POT

 

Lokacija

park Puez - Odle

Izhodišče

zgornja postaja gondolske žičnice Danterceppies, 2298 m

Skupna višinska razlika

vzpon 670 m
spust 1300 m

Čas ture

6 ur

Zahtevnost

 

Sas Ciampac(2672 m)

Razgledna tura po parku Puez - Odle.

Opis:

S turo začnemo na zgornji postaji gondolske žičnice Danterceppies, ki nas iz Wolkensteina pripelje nad Passo Gardena. Od tod se držimo poti 2d, ki poteka pod ostenjem Cirov, nato pa se usmeri levo navkreber na pot 2. Do prihoda na manjše sedelce Cier se gibljemo po terenu posutem z balvani in osamljenimi špičastimi vršaci. Tu se pot spusti v desno, nato pa dvigne na, s križem zaznamovano sedlo Srecpiena. Na razpotju se usmerimo na zgornjo pot, ki nas v slabe pol ure pripelje na vrh.
Pot nadaljujemo čez vrh do manjše škrbine, od koder se prečno spustimo nazaj na pot številka 2, po kateri po prečenju sedla Forc. de Ciampei in krajšem vzponu, pridemo do koče Puez.
Sestopimo po poti številka 14, ki nas po strmem spustu pripelje v zatrep doline Vallunga, s številnimi izviri in slapovi. Pot nadaljujemo po tej res lepi dolini, ki se zaključi tik pred mestom Wolkensten, od koder se vrnemo nazaj proti spodnji postaji žičnice.

Komentar k turi:

Zaradi lažje izvedbe ture smo se odločili za prevoz z gondolo na Passo Gardena, ter s tem omogočili lep zaključek nekoliko bolj položne, a izredno razgledne ture po nacionalnem parku Puez - Odle.

Galerija