Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
BREZPOTJE

 

Lokacija

Julijske Alpe

Izhodišče

Planina Blato, 1088 m

Skupna višinska razlika

2100 m

Čas ture

9 ur

Težavnost orientacije

Zahtevnost brezpotja

 

Mišelj vrh(2350 m)in Mišeljski Konec(2464 m)

Razgleden greben med Mišeljsko in Velsko dolino.

Opis:

S turo začnemo na planini Blato. Tik pred planino se desno začne dobro uhojena steza, ki nas skozi gozd pripelje na Planino Krstenica. Nadaljujemo do Planine Jezerce, kjer se pot usmeri desno na Jezerski preval. Sledi kakšnih 300 metrov spusta do Planine Pod Mišelj vrhom. Od tod nadaljujemo proti zahodu v Mišeljsko dolino. Nad prvo strmino, približno na sredini doline, se desno odcepi stezica, ki nas čez strme trave in grušč pripelje na greben. Nadaljujemo desno na Mišelj vrh.
Po razglednem in nič kaj težkem grebenu nadaljujemo proti Mišeljemu Koncu. Prehodi niso težavni. Zadnji vršič, kota 2344m, se na prvi pogled zdi še najtežja. Obidemo jo po južni strani.
Z Mišeljskega Konca sestopimo nazaj po grebenu. Ko se nam na levi odpre prehod v Velsko dolino se spustimo do markirane poti, po kateri nadaljujemo do Hribaric. Sestopimo po Dolini za Debelim vrhom. Iščemo najlažje prehode, pod steno Debelega vrha pa se držimo desno proti izrazitemu sedelcu. V daljavi nas velik možic usmeri desno. Po poti, ki se spušča z Debelega vrha sestopimo na Lazoviški preval. Nadaljujemo do Planine Laz s katere se vrnemo nazaj na izhodišče.

Galerija