Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
BREZPOTJE

 

Lokacija

Zahodne Karavanke

Izhodišče

Srednji Vrh, 960 m

Skupna višinska razlika

1280 m

Čas ture

5 ur

Težavnost orientacije

Zahtevnost brezpotja

 

Kresišče(1839 m),Maloško(1828 m)
in Trupejevo poldne
(1931 m)

Razgledno prečenje nad Srednjim Vrhom.

Opis:

S turo začnemo na Srednjem Vrhu, od koder se odpravimo proti vzhodu mimo kmetij, do makadamske ceste. Na križišču nadaljujemo po zgornji, levi cesti, ki pelje proti lovski koči, od koder z vzponom nadaljujemo po novi vlaki. Pripelje nas v redko poraščen macesnov gozd, nad katerim pridemo do travnate izravnave pod Kresiščem. Nadaljujemo proti desni, vzpnemo se po pobočju med Kresiščem in Leskovcem. Pot se tu mestoma izgubi, vendar sam vzpon na sedlo pod Leskovcem zaradi lahko prehodnega terena ne predstavlja težav. Tu se priključimo poti, po kateri nadaljujemo levo okoli Kresišča in po vzhodnem grebenu na vrh.
S Kresišča nadaljujemo naprej po grebenu proti Trupejevemu poldnevu. Spotoma obiščemo Maloško poldne, proti kateremu se na približno pol poti steza odcepi desno navzdol. S prečenjem nadaljujemo vse do sedla med Lepim vrhom in Trupejevim poldnevom, kjer se odcepimo desno, ter po pobočju povzpnemo na vrh.
S Trupejevega poldneva nadaljujemo po grebenu. Pot, ki se kasneje odcepi levo, nas pripelje do lovske koče v Železnici, od koder se po vlaki spustimo nazaj na Srednji Vrh.

Galerija