Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
GORSKO KOLESARJENJE

 

Lokacija

Karavanke

Najvišja točka

Jecola, 1060 m

Dolžina

38 km

Skupna višinska razlika

790 m

Čas vožnje

2 uri 30 minut

Zahtevnost

 

Sv. Peter

Po dolini Završnice do cerkvice nad Begunjami.

Potek ture:

Brezje pri Tržiču, Srednja vas, Begunje, Žirovnica, Završnica, Žaga, Jecola, Sankaški dom, Sv. Peter, Begunje, grad Kamen, Srednja vas, Brezje pri Tržiču

Opis:

Iz Brezij pri Tržiču se Pod gorami odpeljemo proti Begunjam, kjer zavijemo desno proti Žirovnici. Peljemo se skozi vasi pod vznožjem grebena na Smokuški vrh. Za Žirovnico nas smerokaz proti Stolu usmeri v desno. Nadaljujemo mimo akumulacijskega jezera, za katerim se kmalu začne dobra makadamska cesta. Po približno 4.5 km nas pripelje do križišča (Žaga), kjer se odcepimo desno. Prečimo potok, ter v zmernem vzponu z občasnimi spusti nadaljujemo do naše najvišje točke, 1060 metrov visoke Jecole.
Na izravnavi se usmerimo desno, ter spustimo po strmem kolovozu. Približno na sredini se v desno odcepi pešpot, ki nas pripelje na greben, po katerem se spustimo do Sankaške koče. S spustom nadaljujemo po široki poti, ki je speljana desno pod kočo. Pripelje nas na travnato jaso s cerkvijo Sv. Petra. Od tod se spustimo nazaj v Begunje. Pri priključitvi na glavno cesto se usmerimo levo, ter nadaljujemo proti gradu Kamen, od koder se po že znani poti vrnemo na izhodišče.

Galerija