Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
GORSKO KOLESARJENJE

 

Lokacija

Slovenske gorice

Najvišja točka

grad Vurberk, 427 m

Dolžina

73 km

Skupna višinska razlika

930 m

Čas vožnje

4 ure 15 minut

Zahtevnost

 

Vurberk

Gori-doli čez Slovenske gorice.

Potek ture:

Maribor, Malečnik, Zgornji Duplek, Spodnji Duplek, Dupleški vrh, Zgornja Korena, Vurberk, Grajenščak, Drstelja, Mestni vrh, Nova vas pri Ptuju, Placar, Janežovci, Destrnik, Bišečki vrh, Zavrh, Dolge njive, Zgornja Korena, Zimica, Ruperče, Celestrina, Malečnik , Maribor

Opis:

Z železniške postaje v Mariboru se po levem bregu Drave zapeljemo na kolesarsko stezo, po kateri se zapeljemo v Spodnji Duplek. Tu se v krožišču usmerimo levo proti Dupleškemu vrhu ter začnemo z vzponom na Slovenske gorice. Območje je prepleteno s številnimi cestami, zato je zemljevid skoraj obvezen. Svet je tu zelo razgiban, ravnine praktično ni. Najstrmejši vzpon je do najvišja točka izleta, do gradu Vurberk, ki je preurejen v letno gledališče. V okolici je več kot trideset energetskih točk s klopcami. Čeprav običajno ne verjamem v te reči, pomalicati na eni od njih, nisem mogla do konca.
Čez gričevnat svet nadaljujemo do obrobja Ptuja od koder se zopet lotimo Goric, tokrat z vzhodne strani. Skozi Destrnik nadaljujemo do Maistrovega razglednega stolpa v kraju Zavrh. V Zgornji Koreni se priključimo na cestni odsek, katerega smo prekolesarili že zjutraj. Čaka nas le še, da zaključimo še drugi del pentlje.

Zemljevid poti

Galerija