Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
GORSKO KOLESARJENJE

 

Lokacija

Polhograjsko in Škofjeloško hribovje

Najvišja točka

Preval, 924 m

Dolžina

84 km

Skupna višinska razlika

1810 m

Čas vožnje

5 ur

Zahtevnost

 

Loška kolesarska pot

I., II. in III. etapa.

Etape in kontrolne točke:

I. etapa - K Sv. Ožboltu nad Škofjo Loko
KT 1 - Lovska koča pod Sv. Ožboltom

II. etapa - Po stari blegoški cesti
KT 2 - Okrepčevalnica Nace, Breznica pod Lubnikom
KT 3 - Ob vodnjaku pri turistični kmetiji Žgajnar, Zapreval

III. etapa - V Vinharje
KT 4 - Turistična kmetija Ljubica, Vinharje

Potek ture:

Škofja Loka, Puštal, Hrastnica, Sv. Ožbolt, Bodoljska grapa, Bodovlje, Podpulfrca, Breznica pod Lubnikom, Zapreval, Preval, Četena Ravan, Murave, Javorje, Poljane nad Škofjo Loko, Hotovlja, Vinharje, Zadobje, Prelesje, Brebovnica, Gornja in Doljna Dobrava, Gorenja vas, Poljane nad Škofjo Loko, Zminec, Podpulfrca, Škofja Loka

Opis:

Pot je na vseh ključnih mestih dobro označena. Opozoriti velja na začetek druge etape v Podpulfrci, saj je odcep z glavne ceste hitro zgrešljiv. Označen je z druge, škofjeloške strani. Poleg tega ni zaupati smerokazu pod Zaprevalom, saj nas le ta namesto levo, usmeri na cesto v desno, ki se Skozi Mlako priključi na enajsto etapo.
Tretja etapa se začne v Poljanah in sicer na drugi strani mostu čez Poljansko Soro. Kar se tiče posebnosti na tej etapi je kmalu za kontrolno točko kapelica, kjer je razcep. Desna cesta je speljana okoli hriba mimo kmetij, zato izberemo levo, saj gre le ta čezenj.
Po zaključeni tretji etapi je povratek nazaj v Škofjo Loko najhitrejši in najbolj udoben kar po glavni cesti.

Komentar k turi:

Vse tri etape so res lepo speljane po manj prometnih asfaltiranih in makadamskih cestah. Udobna vožnja po nezahtevnih klancih je vzrok za prav uživaško turo.
Zbiranje žigov mi običajno ne pomeni kaj dosti. Vseeno sem bila rahlo razočarana, ko je bilo domovanje drugega zaprto, tretji pa odtujen.

Galerija