Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
GORSKO KOLESARJENJE

 

Lokacija

Kamniško - Savinjske Alpe

Najvišja točka

Veliki Zvoh, 1971 m

Dolžina

42 km

Skupna višinska razlika

1650 m

Čas vožnje

3 ure 30 minut

Zahtevnost

 

Veliki Zvoh

Napeta tura čez smučišče.

Potek ture:

Cerklje, Ambrož pod Krvavcem, Dom na Gospincu, kapelica Marije Snežne, Razor, Veliki Zvoh, Razor, Tiha dolina, Dom na Gospincu, Ambrož pod Krvavcem, Cerklje

Opis:

S turo začnemo v Cerkljah, od koder se odpeljemo proti žičnici na Krvavec. Že po dobrem kilometru se v desno odcepi pot proti vasi Ambrož pod Krvavcem, hkrati se tu začne strmina, ki na celotni turi praktično ne popusti, vendar je cesta dobra, zato vzpon ni prehud. Pri parkirišču pod Kriško planino je asfaltirane ceste konec, vendar se do Doma na Gospincu nadaljuje udoben makadam. Od tod naprej cesta postane slabša, vendar se jo da v celoti prevoziti. Pripelje nas do kapelice Marije snežne pri Domu na Krvavcu, od koder nadaljujemo levo, ter se mimo oddajnika povzpnemo do Razorja. Sledi še zaključni, noro strm vzpon na vrh Zvoha. Desna stran smučišča je sicer tlakovana, da bi bil vzpon lažji, vendar se strmina vseeno zdi prehuda.
Z vrha se spustimo nazaj na sedelce, kjer se desno, čez smučišče, odcepi slabša cesta. Po njej se skozi Tiho dolino spustimo do spodnje postaje Njivic, od koder se po poti vzpona spustimo nazaj v Cerklje.

Zemljevid poti

Galerija