Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
GORSKO KOLESARJENJE

 

Lokacija

Lago di Garda

Najvišja točka

Monte Altissimo di Nago, 2079 m

Dolžina

61 km

Skupna višinska razlika

2100 m

Čas vožnje

6 ur (1 ura peš)

Zahtevnost

 

Monte Altissimo di Nago

Panoramski izlet čez dvatisočak Monte Balda.

Potek ture:

Torbole, Nago, parkirišče na koncu ceste, Monte Varagna, Monte Altissimo di Nago, Rifugio Graziani, San Valentino, San Giacomo, Brentonico, Mori, Passo San Giovanni, Nago, Torbole

Opis:

S turo začnemo v kraju Torbole. Vzporedno nad glavno cesto proti kraju Nago je speljana kolesarska pot, po kateri se povzpnemo do 200 metrov višjega naselja. Za zadnjimi hišami nas smerokaz za Monte Baldo usmeri desno v vinograde. Na drugi strani nasadov se priključimo na bolj glavno cesto, ki bi jo sicer lahko ujeli, če bi se v Torbole držali nekoliko bolj desno. Ves čas kar napeti cesti sledimo do parkirišča na višini 1550 metrov. Po slabše vozni makadamski cesti nadaljujemo do travnatega slemena pod Monte Varagno. Od tod naprej bomo, do 350 metrov višjega vrha Monte Altissima di Nago, večji del poti prehodili.
Z vrha se spustimo po razmajani cesti, ki se spušča proti koči Rifugio Graziani. Sledi prijeten spust skozi vasi na vzhodni strani pogorja Baldo. Kaj dosti vzpona do Morija ne bomo več nabrali. Tu se priključimo kolesarski stezi, ki nas čez prelaz Passo San Giovanni pripelje nazaj v Nago, od koder po glavni cesti odfrčimo v Torbole.

Galerija